Get Adobe Flash player

UV festékek szivattyúi

UV

Mivel az UV festékek fotoiniciátor tartalmú vegyi összetételük miatt igen könnyen kristályosodnak, mostanáig nehezen lehetett ezeket az anyagokat hatékonyan továbbítani: a keverést és a továbbítást kézzel végezték.

Többévnyi üzemi körülmények között végzett tesztek, majd laboratóriumi finomítások után az Ingersoll Rand szakembereinek sikerült egy speciális szivattyút kifejleszteni, amely a nyíró igénybevétel és a hőhatás minimális szinten tartásával lehetővé teszi az UV anyagok sikeres szállítását. A forradalminak számító szivattyú drasztikusan csökkenti a költségeket a vegyipari folyamatokban, illetve a nyomda- és a csomagolóiparban azzal, hogy lehetőséget nyújt az UV festékek és más folyadékok szállításának automatizálására.

Az Aro alkalmazási és fejlesztési szakemberei több mint három éve dolgoznak együtt a világ több jelentős festékgyártójával, hogy megbízható megoldást találjanak a közepestől a nagy viszkozitásúig terjedő UV festékek továbbítására. Kiterjedt kutatás-fejlesztési munka eredményeként hozták létre azt a dugattyús szivattyúkészletet, amely speciálisan a nyíróerő és a termoenergia minimális értéken tartásával lehetővé teszi az érzékeny UV anyagok sikeres szállítását. Mostantól az UV festékek szállítási folyamata nem jelent problémát az ipari területeken, ezzel is növelve a termelékenységet és a hatékonyságot.