Get Adobe Flash player

A Radan teljes körű CAD/CAM megoldás a lemeztechnológiai iparág számára. Erőssége a korszerű, világszínvonalú megoldásokban rejlik, amelyek olyan szoftveralkalmazásokat eredményeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a lemezalkatrészek tervezéséhez, gyártásához, és a gyártási folyamat irányításához. A szoftver funkcionalitása kiterjed a kivágó-, a profilozó- és az élhajlító gépek programozására és a táblakiosztásra is, valamint az ezekre vonatkozó költségszámításra és folyamatirányításra.

2013. 1. negyedévében jelentették be a Radan új logisztikai termékcsaládjának első tagját a Radimport modul, amit a Gyártóeszközök korábbi számában már bemutattunk. 2014. 1. negyedévében a Radan logisztikai csomagja a Radquote árajánlat készítő modullal bővült.

A Radquote egyszerű és pontos árajánlat készítést tesz lehetővé lemezalkatrészekhez. A rugalmas jelentéskészítéseknek köszönhetően professzionális ajánlatok küldhetőek levélben vagy e-mailben és mindig kézben tarthatjuk a folyamatokat és gyorsan reagálhatunk az megrendelői igényekre.

Rugalmas költség kalkuláció

Radquote-ban a hagyományos megmunkálási költségek (anyagköltség, lézervágás, stancolás) mellett akár a hajlítás, hegesztés, festés, szerelés és hasonló járulékos költségek árát is beállíthatjuk. Ezek műveletek teljesen testreszabhatóak, és új műveleteket is létrehozhatunk a saját igényeknek megfelelően. Egyedi szabályokat hozhatunk létre akár a szállítási költségekre, vagy a dokumentumok kezelésére is (1. ábra).

Gyönyörû A. cikk 1abra

1. ábra. Ajánlatkészítő ablak

 

Gyors és rugalmas már az ártárgyalás közben is

A Radquote használatával folyamatosan láthatja milyen összetevők vannak leginkább hatással a költségekre. Az ártárgyalás közben akár valósidőben módosíthatja a paramétereket és egyből reagálhat a megrendelő igényeire, kérdéseire, ezzel nagyban növelve cége versenyképességét.

Professzionális jelentések

Létrehozhatja a saját árajánlat sablonjait és különböző jelentés sablonokat is. Így cégreszabottan állíthatja be, hogy milyen információk kerüljenek be a megrendelőnek elküldött árajánlatba, és milyen információk kerüljenek be a saját dokumentumaiba. Például, ennek segítségével egy egyszerű sablon választással eldöntheti, hogy az árajánlatban csak a végösszeg szerepeljen, vagy akár műveletekre és alkatrészekre lebontva láthassa a megrendelő hogyan is alakult ki az ajánlati ár. Természetesen a cége logóját, és minden egyéb információt is feltüntethet (2. ábra).

Gyönyörû A. cikk 2abra

2. ábra. Automatikus ajánlati dokumentáció

 

Árajánlatok kezelése

Az elkészített árajánlatokat akár a saját e-mail kliensén keresztül automatikusan is elküldi. Beállíthat emlékeztetőket vagy akár automatikus utánkövető e-maileket a megrendelők felé. Kezelheti a megnyert és elvesztett árajánlatokat, amikről akár havi, negyedéves vagy éves riportokat is készíthet (3. ábra).

Gyönyörû A. cikk 3abra

3. ábra. Ajánlati statisztika

 

Radan hatékonyságának kihasználása már az árajánlat készítésekor

A Radquote a pontos költségszámításhoz a Radan CAM modulját használja, így biztosítja hogy azokkal a paraméterekkel számoljon az árajánlat készítésekor, mint amiket  a gyártás során is használni fog.

Lehetőség van 2D-s és 3D-s alkatrészek használata mellett akár „virtuális” alkatrészeket is létrehozni alap tulajdonságok segítségével, ha esetleg nem állnak rendelkezésre a pontos alkatrész geometriák. Ilyen paraméterek lehetnek az alkatrész területe, kivágások mérete és száma, valamint akár csak a vágási hosszok. A költségkalkulációhoz akár a már kiosztott alkatrészek adatai is felhasználhatók, így az alkatrész ára akár az elkerülhetetlen vágási hulladékkal is kompenzálható.

A Radquote ezen funkciók segítségével biztosítja, hogy a felhasználók gyorsan és a lehető legpontosabb lássák előre a gyártási költségeiket, és ezek segítségével minél pontosabb árajánlatokat készítsenek meglévő vagy leendő partnereik számára.

Az év második felében megjelenő további modulok könnyebbé teszik a gyártócégek számára az üzemi folyamatok kezelését, közvetlen kapcsolatot nyújtanak más rendszerek, mint az MRP rendszerek felé, a CSV és más fájlok írásának és olvasásának egyszerűsítéséhez, és támogatják a szerszámgépek kezelését. Az új modulokról a www.eplm.hu honlapon talál bővebb információt.

Gyönyörű Attila
Enterprise Communications Magyarország Kft.
1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Tel.: (+36 1) 471-2380
Fax: (+36 1) 471-2674
E-mail: gyonyoru.attila@enterprisegroup.hu
www.eplm.hu