Get Adobe Flash player

A Radan teljes körű CAD/CAM megoldás a lemeztechnológiai iparág számára. Az anyag értéket jelent a lemezalkatrészeket gyártó cégek számára, ezért a szoftver segítséget nyújt abban, hogy a felhasználók jelentősen csökkentsék leltárkészletüket és növeljék az anyagkihasználást, ezzel biztosítva a befektetés gyors megtérülését.A Radan erőssége a korszerű, világszínvonalú megoldásokban rejlik, amelyek a lemezalkatrészek tervezéséhez, gyártásához, és a gyártási folyamat irányításához nélkülözhetetlen szoftveralkalmazásokat eredményeznek. A szoftver funkcionalitása kiterjed a kivágó-, a profilozó- és az élhajlító gépek programozására, valamint táblakiosztásra is, illetve az ezekre vonatkozó költségszámításra és folyamatirányításra.

A kifinomult technológia, az egyedülállóan egyszerű kezelés és a magas szintű automatizálás kombinációjával a Radan a lehet? legnagyobb hatékonyságot nyújtja a felhasználó mérnökgárdája és szerszámgépei számára. A Radan támogatja a legtöbb szerszámgépet, amely világszerte elérhető. A Radpunch kivágó- és Radprofile profilozó modul közvetlen kapcsolódásával teljes körű megoldást nyújt az olyan összetett szerszámgépek programozására is, mint a kivágó-lézer vagy kivágó-plazmavágó gépek.

Radpunch – lemezkivágó gépek CNC programozása

A Radan szoftvercsalád tagjaként, a Radpunch a CNC lemezkivágó gépek magas szintű programozására szolgál. Erőssége abban rejlik, hogy teljes mélységig kielégíti a korszerű kivágási technológia elvárásait. A szerszámozás támogatása széleskörű, kiterjed valamennyi gyakran használt szerszámtípusra. Mivel a Radpunch ismeri az e szerszámokra vonatkozó technológiát, így automatikusan kiválasztja a megfelelő korlátozásokat a folyamatra.

 

1. ábra. szabadformájú táblakiosztás

A Radnest táblakiosztó modul (1. ábra) használata esetén a Radpunch csomagban összehasonlítja valamennyi alkatrész szerszámozását az elérhető tárhelyekkel. Ez korlátozhatja az irányokat, amelyben egy darab elhelyezhető, vagy azt eredményezheti, hogy egy darab nem munkálható meg. Nagyon fontos, hogy a táblaterv ne mondjon ellent a szerszámgép szerszámozási lehetőségeinek, mivel az olyan programot eredményezhet, ami nem futtatható a szerszámgépen.

Radprofile – CNC programozás profilozó gépekhez

A Radprofile a Radan szoftvercsalád CNC lézer-, plazma-, láng- és vízsugaras vágó gépek magas szintű programozására alkalmas.

 

2. ábra.

A Radprofile magas szinten automatizált. Alapértelmezésben egy kifinomult táblakiosztó modult tartalmaz, amely központi jelentőségű az automatizálásban. A Radprofile darabjegyzékből dolgozza fel a különböző anyagú alkatrészeket, és teljes megmunkáló programot készít a táblákhoz. A Radprofile forradalmasítja a gyártást. Az alapértelmezett táblakiosztás négyszög alakzaton alapszik, és lehetőséget ad a kis alkatrészek kiosztására. Más alkatrészek nagy kivágásaiba automatikusan.

A funkcionalitás tovább bővíthető a Radnest táblakiosztó modullal, a szabadformájú terítékkiosztás teljes támogatásához. A táblakiosztás az alkatrészeket az elérhető nyers darabon hatékonyan helyezi el (3. ábra) és a profil pálya az felhasználó előre megadott stratégiája alapján készül el.

 

3. ábra
A Radnest modullal olyan táblakiosztás is készíthető, amely a ciklusidő csökkentése és az anyagkihasználás növelése érdekében közös vágási vonalat használ a szomszédos alkatrészek között. Ugyanakkor az alkatrészek tartóhíddal is kioszthatóak, valamint a két megoldás együttesen is használható egyetlen táblán. A közös vágás követelményeinek megfelelő alkatrészeket szorosan egymás mellé helyezi el, míg más alkatrészeket a szükséges vágási távolsággal. Az alkatrész és maradékanyag vágási pályák sorrendjét, a rá/leállások és a tartóhidak helyét automatikusan határozza meg. Tábla programja másodpercek alatt posztprocesszálható és a gyártásba küldhető.

RadbendCNC – CNC
programozás élhajlító
gépekhez

A RadbendCNC teljes körű megoldás CNC élhajlító gépek CNC programozására. A RadbendCNC nem csupán élhajlító gépek számítógépes programozását teszi lehetővé, hanem az élhajlítási művelet 3D-s szimulációját is (2. ábra).

A szoftver olyan korszerű funkciókat tartalmaz, mint az automatikus hajlítási sorrendszámítás, az automatikus szerszámválasztás, vagy az automatikus ütköző elhelyezés, amelyek egyszerű programozást és nagy hatékonyságot eredményeznek.

A Radan szoftvercsalád a legjobb megoldás a lemezalakítási eljárások integrálására, amely valóban költséghatékony szoftvermegoldást nyújt valamennyi lemezalakítási igényre.

Gyönyörű Attila
graphIT Kft.
attila.gyonyoru@graphit.hu
www.hu.radan.com