Get Adobe Flash player

OPM és Creator

Dankó Márk
IC Hungary munkatárs

A 3D fémnyomtatás technológiája már nem ismeretlen, de arra azért még várnunk kell, hogy a mindennapjainknak is része legyen.

A 3D fémnyomtatásban alapvetően 2 alapvető típust követnek a gépgyártók. Azonban a kétféle gép célközönsége nagymértékben különbözik. Ha megvizsgáljuk a két géptípust, akkor láthatjuk is, hogy miért.

Egyes gépek két technológiát ötvöznek magukban: a HSC marást, valamint a lézeres szinterezést. A „layer by layer” elnevezésnek megfelelően a gép a kívánt minta szerint rétegenként alakítja ki a munkadarabot, a rétegvastagság 20-100 mikrométer. Minden egyes réteg lézeres szinterezése után egy HSC maróorsó kialakítja a pontos kontúrt. Így a munkatartományon belül akár 0.01 mm-es pontosságú, további felületkezelést nem igénylő kész munkadarabot kaphatunk. A megmunkálható anyagok közt többféle acél (pl.: szerszámacél) található. A nyomtató előnye, hogy komplett megoldást kínál egy kész 3D modell alapján. A gép elvégzi a hegesztési pálya generálását, a marás kontúrjának meghatározását, így egy 1-fázisos munkafolyamatban elkészíthetünk komplex alkatrészeket is. Ezek a gépek első sorban nagyobb vállalatok számára lehet jó megoldás. Legfőbb felhasználási területe, a mérnöki munka megkönnyítése érdekében, a prototípusgyártás.

A második típusú fémnyomtatók felhasználási módjuk és megfizethetőségük szempontjából is kifejezetten a kis- és középvállalatoknak valók. A gép egyik fő piacát a repülőgép gyártó ipar jelenti, mivel ezzel a technológiával rövidebb idő alatt, olcsóbban és egyszerűbben tudnak speciális alkatrészeket legyártani.

A technológia az adottságainak köszönhetően kiváló lehetőségeket kínál az orvosi és fogászati implantátumon gyártásában. Napjaink technológiai fejlettsége mellett a páciensek CT felvételeiből egyedi CAD modelleket lehet létrehozni. Ezekből a modellekből személyre szabott implantátumokat lehet készíteni, melyek pontosan illeszkednek a sérült testrészekbe. A behelyezésre került darabok esetében a kilökődés veszélye sem áll fenn, hiszen a gépek legtöbbször egyéb fém mellett képesek orvosi fémet és platinát is nyomtatni.

Ezen tulajdonsága révén jutunk el a nyomtató legkülönlegesebb felhasználási módjához. A 3D ékszer nyomtatás nem kitaláció többé. Lehetsége az arany és az ezüst nyomtatása is. Innentől kezdve csak az ékszerészek kreativitása szab határt a modern „ékszergyártásnak”.

Mind a két fajta gép rétegről rétegre építi fel a darabot. A por ágyazat elsimítása után egy lézeres szinterezés következik. A géphez a fémpor alapanyagot különleges patronokban lehet megvásárolni, melynek cseréje egyszerű és biztonságos.

A két fajta gép összehasonlítása nem egyszerű feladat, hiszen a felhasználási módjuk és felvásárló körük is más. Mindkét típusú gép kiváló eredményeket mutat a maga területén, így a felhasználó feladata és felelőssége, hogy mérlegeleje, hogy az adott alkalmazáshoz mi lehet a legjobb megoldás.