Get Adobe Flash player

 

Kifogástalan befogástechnika
Az optimális befogás eredménye: kevesebb selejt, több gép egyidejű kezelhetősége, kevesebb gépkezelő, kiváló és állandó minőségű termék, nagyobb kapacitás, kevesebb mellék- és állásidő, kisebb mértékű szerszámkopás, és lehetőség szerint a folyamat automatizálhatósága. Komoly szakmai kihívás, hogy szinte soha sincs két egyforma feladat, így minden esetben felmerül az egyedi befogástechnika igényének lehetősége. Nem lehet kizárólagosan az egyik, vagy másik módszerhez ragaszkodni. A befogás- és szorítás technológia az ipar egy rendkívül komplex ágazata.

 

A befogók elsődleges feladata a kapcsolódó elemek helyzetének pontos meghatározása, valamint a munkadarab vagy a szerszám rögzítése. A munkadarab befogókészülékek fejlődése az egyedi és hagyományos, szabványos, ill. tipizált elemek alkalmazásával eljutott az egységesített elemekből való építkezésig. Ezt követték a moduláris, rugalmas készülékek, majd a jelenleg használt automatizált intelligens rendszerek. A szorítóelemek működtetés szempontjából lehetnek kézi- (csavarok, ékek, csuklószerkezetek, rugók, hidraulikus szerkezetek) és gépi szorításúak (pneumatikus, hidraulikus, mágneses, vákuumos szerkezetek).

Hidraulikus befogás – optimális rögzítés

 

 

Amikor a gépiparban pozícionálási, szorítási, támasztási, rögzítési, szegecselési, hajlítási, nyitási és zárási, mozgatási, emelési és süllyesztési, húzási feladatokat kell megvalósítani, mindig törekednünk kell az építési módjuk által a célnak tökéletesen megfelelő elemek felhasználására.

A Roemheld hidraulikus munkadarab rögzítő elemek, működtetéshez szükséges elemek és egységek, komplett felszereltségű szabvány tápegységek mellett egyéb speciális termékek, szerelés- és kezeléstechnikai eszközök, emelőoszlopok munka- és szerelőasztalok a kívánt pozícióba emelésére, valamint lineáris egységek, hajtástechnika kifejlesztésére szakosodott. Elemei temérdek feltételnek tesznek eleget: széles erőtartomány (1–1600 kN), kompakt, a lehető legkisebb építési méretek, sokféle rögzítési és csatlakozási lehetőség, 500 bar nyomásig terjedő rendszerbiztonság és több henger szinkron mozgatása.

Rugalmas és automatizált gyártás – nullpont rendszer

 

 

Az egyre növekvő variációs lehetőségek és a növekvő darabszámok folyamatosan új kihívást jelentenek a munkadarab elkészítése során. Valamennyi szemlélet középpontjában a gazdaságos termékgyártás, a munkadarabcsere, vagy a technológiai ciklusidők csökkentésére korlátozódik. Az intelligens munkadarab rögzítő rendszerek alkalmazásával hihetetlenül megnő a gépek gyártási kapacitása. A STARK által kifejlesztett SPEEDY nullpontos rögzítőrendszerek számtalan megoldást nyújtanak a munkadarabcserére fordított idő és költségek csökkentésére, ezzel együtt fokozzák a gép termékkibocsátó kapacitását.

A nullpontos befogórendszer (négy méretosztályban) alkalmas egyedi darabok, kis- és nagysorozatú termékgyártásra, kis- és nagyméretű darabok készítésére, alacsony beépítési magasság és változatos befoglaló méretek mellett.

A nagy ismétlési pontosságú, ötoldalú megmunkálást közvetlen munkadarab befogással lehetővé tevő SPEEDY classic megoldást jelent mind manuális, félautomata, vagy teljesen automatizált palettacserélő készülékekben.

A rögzítés mechanikusan, az oldás hidraulikusan történik, a behúzás – pozícionálás – befogás – oldás és kiemelés egyetlen palettaelembe integrálva.

Tökéletes furatmegfogás – belső megfogás

 


Az innovatív befogó és rögzítő szerszámok az esztergályozás és marás valamennyi területén minimálisra csökkentik a munkadarab átfogásával járó felesleges ráfordításokat. Ezen potenciál jelentőségét felismerve a HAINBUCH tokmányok, megfogók és rendszerek gyors, pontos és minimális ráfordítással járó „átszerszámozást” tesznek lehetővé.

A pofás tokmány gyakran kényszermegoldás, de a szokványos felhasított szorítóperselyű befogótüskék pontosság, merevség és nyitási löket szempontból hamar elérik a határukat. Ezzel szemben a HAINBUCH befogókban a legkorszerűbb befogástechnika rejlik. Központi elemük a vulkanizált szegmenses befogótüske. A hagyományos rugóacél befogótüske csak rugókeménységűre van edzve (ezért lágy és „meg kell hajoljon”), hogy befogja a munkadarabot. A rendkívül kopásálló (króm-nikkel-acél HRC 60 keménységű szegmenses) HAINBUCH befogótüskék viszont kemények, kopásállóak és merevek. Az összes működő felületét egy felfogásban köszörülik készre, így szavatolható a legmagasabb körfutás-pontosság. Továbbá a vulkanizált szegmenses befogótüske csillapítja a vibrációt, a munkadarab-ütköző ellenében történő tengely irányú húzás stabilizálja a munkadarabot, befogás-tartománya Ć8 – 120 mm csak 8 tüskemérettel és az összes befogó levegős felfekvés-ellenőrzésre van már előkészítve. Elérhető körfutás-pontosság <0,01mm. Forgó és álló megmunkálásokhoz is egyaránt használható.

Az egyedi megoldás igénye

A fenti termékek és megoldások egymással változatosan kombinálhatók, egy rendszerbe integrálhatók, a megmunkálás, valamint a munkadarab befogás igényei szerint.

A Linamar által tervezett készülék hidraulikus, két fészkes, kettős működésű Roemheld levegő-hidraulikus lábpumpával és a készüléken elhelyezett csatlakozó tömbön keresztül működtethető. Ezáltal nem kell folyamatos működtető hidraulikus kapcsolat, hanem a gyorscsatlakozókon keresztül történő nyomás felépülés után (amelyet a lábpumpa biztosít) a csatlakozó tömbön lévő biztonsági elemek (hidro-akkumulátor, nyomásszabályzó, vezérelt-visszacsapó szelep, manométer) biztosítják a folyamatos nyomástartást és figyelést a készüléken.

 

Ez a megoldás azokon a helyeken alkalmazható, ahol nincs a szerszámgépen központi hidraulika kiépítve, vagy hidraulikus forgó átvezető nem alkalmazható, esetleg az alkatrész egy készüléken egy felfogásban több megmunkálási állomáson halad végig a végső forma elérése érdekében. A készüléken a nyomó- és visszafolyóágba épített 10m-os szűrők biztosítják a rendszer megfelelő működését, az esetleges bekerülő szennyeződések ellen.

Első lépésben a munkadarab pozícionálását, rögzítését Hainbuch MANDO T211 típusú szorítóegység, a HRC60 keménységű szegmens-szorítótüskén keresztül végzi, D = 29,35±0,05mm-es átmérőn. Maximális húzóerő 10 kN, melyhez 42 kN radiális szorítóerő párosul. A MANDO működtetését egy-egy Roemheld üreges-dugattyús típusú munkahenger végzi. A munkadarab ütköztetése a MANDO tüskék alatt található furatokba helyezhető a feladat és munkadarabhoz illeszthető ütközőn keresztül biztosított.

Második lépésben a munkadarab további rögzítését egy Roemheld lengőkaros befogó végzi, amelynek 90°-os elforduló szorítórésze biztosítja az operátor számára az alkatrész egyszerű behelyezését, illetve kivételét. A lengőkaros befogó egy fix ülékre szorítja a darabot. A készülékben a hidraulikus elemek vezérlését fészkenként egy-egy Roemheld típusú nyomáscsökkentő, valamint Roemheld típusú sorrendkapcsoló
végzi. A sorrendkapcsoló szelep biztosítja a szorítási folyamat sorrendjét, esetünkben a szorítótüske végzi az első, a lengőkaros befogó a második szorítási műveletet.

A nyomáscsökkentő szeleppel pedig beállítható a megfelelő szorítóerőhöz szükséges nyomásérték.

A készülékben a két fészek egymáshoz képest 180 fokkal van elforgatva a könnyebb kezelhetőség érdekében, ennek megfelelően az operátornak egyszerre csak egy fészek cseréjével kell foglalkoznia. A két fészek hidraulikus rendszere egymástól teljesen független, csatlakozótömbön keresztül, külön-külön is működtethető. A fenti elemek komplett rendszere csővezetéken keresztül van kiépítve, de mód van az alaplapos megtáplálásra is, ebben az esetben az alaplap furatain keresztül jut el a működtető közeg a készülék elemeihez.

A négy darab STARK SPEEDY classic egyenként 10kN behúzó erő mellett biztosítják beállítás nélküli gyors palettacserét és rögzítést. A behúzó csapokat, amelyek a készülék alján helyezkednek el, a rugóerő folyamatosan behúzott állapotban tartja. Ezáltal nem keletkezik (a megmunkált felületi finomság minőségét befolyásoló) vibráció, így a szerszámok élettartama is meghosszabbodik.

A rögzítő csapok behúzása és kilökése automatikusan megy végbe. Csak az oldáshoz szükséges a max. 40 bar-os hidraulika kör kialakítása. A gyorscsatlakozó révén itt sem kell folyamatos kapcsolat a működtető elem és a SPEEDY behúzók között.

Az adott operációban történő megmunkálás befejeződésével gyorsan és egyszerűen az egész készülék áthelyezhető a következő megmunkálási folyamathoz, ráadásul beállítás nélkül.

A Roemheld jelenleg a 100%-os biztonságra törekedve fejleszti a vezeték nélküli nyomásellenőrző rendszerét, kifejezetten ipari körülményekhez tervezve. Ezáltal megoldódik a hasonló kialakítású palettarendszerek folyamatos nyomásfigyelése és ellenőrzése. A berendezés egy központi vevőegységből (amely közvetlenül a gép központi vezérléséhez kapcsolódik) és egy adóból áll. Az adó pedig a készülék hidraulikus rendszerébe van beépítve. Egy vevőegység több adó egyidejű figyelésére is alkalmas.

Csonka Szabolcs
befogástechnikai vezető
Gimex Hidraulika Kft.