Get Adobe Flash player

Fémtermékek készítésekor általában mindig akad egy-két alkatrész, vagy felület, amit egymáshoz kell rögzíteni. Erre a célra gyakran csavarokat, vagy úgynevezett fastenereket használnak, de ezek mellett a ponthegesztés is elterjedt módszer. Ezek az eljárások ugyan nagyszilárdságú kapcsolatot biztosítanak, viszont meglehetősen idő- és költségigényesek, amire nem biztos, hogy minden esetben szükség is van. Általában vagy nem szükséges nagy szilárdságú kapcsolatot létrehozni két felület közt, vagy pedig alacsonyan kell tartani a költségeket és/vagy a munkaórák számát. 

A fenti probléma megoldására fejlesztette ki a MATE Precision Tooling a Snaplock® elnevezésű alkalmazását, amely még eltérő lemezvastagságok esetén is hatékonyan alkalmazható.

 


Ezzel az eljárással elhagyhatók a korábban említett egyéb eljárásokhoz szükséges, olykor igen költséges elő- és/vagy utómunkálatok. A Snaplock® által biztosított lemezkötést CNC lemezalakító berendezéseken (élhajlító) is létrehozhatjuk a hajlítási művelettel együtt.

A Snaplock® formázás egy Lance and Form lemezalakítás, amely során a szerszám az anyagot egyszerre vágja (hasítja) és formázza. A kialakított forma – az egyik lemezen lévő „fülön” elhelyezkedő patent, valamint a másik lemezen lévő lyuk-, illetve az alapanyag rugalmasságából adódó rugózás együtt biztosít egy oldható, ám mégis erős kötést.

Előnyök:

  • precíz pozícionálhatóság és összekapcsolhatóság CNC gép segítségével,
  • kézzel is szerelhető,
  • elhagyható segédanyagok (csavar, anya, fastener, stb.),
  • eltérő anyagminőségek is összekapcsolhatóak (fém-műanyag),
  • különböző lemezvastagságok is használhatóak,
  • nincs szükség elő- és utómunkálatokra,
  • nehezen hozzáférhető helyekre is elhelyezhető (pl.: ahova nem fér be a hegesztőgép).

Speciális kialakítású szerszámmal vastag anyagokba is lehetséges ezt a kötési módszert alkalmazni, de a hagyományos szerszámot legfeljebb 1,5mm lemezvastagságig lehet használni.

Abban az esetben, ha ez a lemezvastagság meghaladná még a különleges kialakítású szerszám alkalmazhatósági határát is, vagy fontos, illetve elvárt szilárdságú kötéseket kell létrehoznunk, de továbbra sem tekinthető hatékony módszernek a csavarkötés, vagy a hegesztés, akkor használhatjuk a TOX-kötést is.

A kötéspontok létrehozásához használható szerszámok formája széles skálán mozog, de a technológia alkalmazhatóságának ez csak a szükséges, de még nem az elégséges feltétele. Ahhoz, hogy a munkaponthoz hozzáférhessünk nem elég csak az anyagminőség és annak vastagságának függvényében a szerszámot kiválasztani, hanem az azt megfogó, és az erőkifejtést biztosító berendezésnek is illeszkednie kell a munkadarabhoz.

 

Ezek a termékek alakjukat és méretüket tekintve általában egy asztali PC fémvázának a méreteivel hasonlíthatók össze, ezért a présgépek fejének (szerszámtartó) picinek, ám ez mellett kellően szilárdnak (30 kN-os terhelhetőség) is kell lenniük.

Nagyobb igénybevételek esetén nyilván a befoglaló méretek, valamint a súly is megnövekednek (balanszer alkalmazása javasolt), de így kézi alkalmazás esetében akár 75 kN-os terhelhetőséget is el lehet érni.

 

Ipari méretű házak (pl.: szerverszekrények, italautomaták váza) esetében, ha megkívánjuk tartani a fej szabadságfokai által nyújtott előnyt, akkor a C-kengyelek állványos prések helyett robotalkalmazásokra is felszerelhetőek.

A pozícionálhatóság mellett további előnye a robotizálhatóságnak, hogy az erőkifejtés történhet szervohajtással is, amely a hidraulikával szemben lényegesen nagyobb sebesség mellett (250 mm/sec) képes nagy erővel préselni. A hajtás vezérléséhez és programozásához mellékelt szoftver alkalmas a fej terhelés hatására történő alakváltozását is kompenzálni, így lehetséges akár nagy terhelés alatt is 0,01 mm-es megismételhetőségi pontosságot biztosítani.

 

A szerszám megfogójának – amely egyben lehúzóként is funkcionál – egyedi kialakításával lehetséges a szerszám élettartamát, valamint a kötéspontok minőségét szerelés nélkül is ellenőrizni. Ilyenkor a szerszámot sűrített levegő segítségével nyomás alá helyezik a megfogóban, és a figyelik a nyomás ingadozását. Nyomásvesztés esetén vagy a munkadarab formája tökéletlen, vagy pedig szerszámtörés lépett fel, amelyet időben észlelve elkerülhetővé válik selejtes munkadarabok tömegének gyártása.

Tihanyi Roland
ügyvezető
Lang & Társai Kft.