Get Adobe Flash player

A mélyhúzás az egyik legfontosabb lemez megmunkálási eljárás. Csupán néhány armatúra gyártó alkalmazza ezt az eljárást, rozsdamentes anyagból, vagy titánból készülő termékei előállításában.

The deep-drawn technology is one of the most important sheet metal forming processes. Only a few valve manufacturers use this method at the production of their products made by stainless steel or titan.

 

 

kesmarki1

A semleges és agresszív gázok, folyadékok, vagy gőz nyomás-, szint-, átfolyás, mennyiség mérésére szolgáló szelepek és szabályzók rendkívül széles választéka alkalmazható a gyógyszeripar, élelmiszeripar és biotechnológia, valamint az ipari különböző területein, mint pl. offshore kitermelőhelyek, vegyipar, gáz és olajipar. A mélyhúzási technológia, kivitelüket tekintve, támogatja a tiszta technológiákhoz szükséges felület minőséggel, vagy akár a szennyezett közegek számára készülő gyártmányok gyors, pontos, költséghatékony előállítását is. A kiváló minőséget és kedvező előállítási költségeket biztosító a magas fokú, építőkocka jellegű felépítésből adódó gyártási koncepció mind a standard, mind pedig a vevői igényeknek megfelelő, egyedi gyártású készülékeknél is alkalmazható. A mélyhúzási technológia előnyei a hagyományos öntési technológiákkal készült termékekkel szemben a korrózió elleni ellenálló képesség, a nyomásállóság és a készülék relatív alacsony tömegében jelentkeznek. A legtöbb esetben a mélyhúzott alkatrészek az alacsony széntartalmú 1.4404 /316L típusú rozsdamentes anyagból készülnek, amely a 2-3% molibdén tartalomnak köszönhetően nagyfokú ellenálló képességgel rendelkezik a felületi sérülésekkel és korróziós repedésekkel szemben. Ez az anyag alkalmazható alacsony klór- és só koncentrációval rendelkező természetes hatású közegek esetében akár az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, vagy az ipar különböző területein. Viszont agresszívebb közegek, mint pl. a tengervíz, offshore kitermelő helyek esetében, más agyagok felhasználását teszik szükségessé.

kesmarki2

Különleges anyagok a gyártásban

Tengervíz jelenléte esetén az 1.4539, magas molibdén és rendkívül alacsony széntartalmú rozsdamentes, ausztenites speciális acél alkalmazható. Ez az anyag nagyon jó ellenálló képességgel bír a közepesen agresszív savakkal, mint pl. a kén-, vagy foszforsavval szemben.

kesmarki3
Különösen agresszív környezetben, vagy közegek esetén, esetleg magas hőmérsékletű alkalmazásoknál különleges anyagok használata, mint pl. a Hastelloy C-4 (2.4610) szükséges. Ebben az esetben egy nikkel-króm-molibdén ötvözetről beszélünk, amely speciális rugalmasságának köszönhetően rendkívül ellenálló a korróziós repedésekkel szemben, hosszú élettartamot biztosítva ezzel a készülékeknek, akár kritikus környezeti behatások esetén is. A mélyhúzási technológiával készült armatúráknál ezek az anyagok is használhatók.
Az 1.4547 jelű speciális acél különösen előnyösen alkalmazható az üreges részekben, vagy élek mentén jelentkező helyi korrózióképződés elkerülésére.
Az ausztenites-ferrites összetétele miatt gyakran „duplex-acél”-nak nevezett 1.4462 a nagy mechanikai terheléseknek kitett alkalmazásokban, így pl. az offshore kitermelő állomásokon biztosít biztonságos működést.
A titán különösen ellenálló a környezeti behatásokkal szemben. Ez a tulajdonsága a levegőben, vagy vízben lévő oxigén hatására a felületén kialakuló titánoxid védőrétegnek köszönhető, amely védelmet nyújt a további behatásokkal szemben. A titán alkatrészek gyártásánál a hagyományos forgácsolási technológián túl a mélyhúzási eljárás is alkalmazható, különösen a tengervíz közelében, vagy agresszív környezetben működő berendezések esetében.

Alkalmazások

A mélyhúzási technológiával készült alkatrészekből leggyakrabban előállított termékek, nyomáscsökkentő, légtelenítő, leszellőztető, túltöltés gátló, szivattyúvédő szelepek. Az építőkocka elvnek köszönhetően az egyes termékcsaládoknál használt mechanikai kialakítások lehetővé teszik a részegységek kombinálhatóságát, csökkentve ezzel a raktáron tartandó alkatrészek féle fajtáját, és csökkentve ezzel a gyártási és tárolási költségeket.  Az egyes szerkezeti egységek bilincsekkel történő rögzítése biztosítja a készülékek egyszerű, és gyors beépítését, karbantarthatóságát, tisztíthatóságát és helytakarékos szerelhetőségét.

kesmarki4

 

Késmárki Tamás

Nor-Service Kft.

Forrás: Mankenberg G.m.b.H.