Get Adobe Flash player

Felhasználóbarát vágófolyadékok forgácsolásos megmunkáláshoz

Listván Róbert
műszaki menedzser
Total Lubricants Hungary Kft.

A TOTAL úttörő az egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi előírások változásainak követésében. Az új követelmények megjelenése hatással volt a gépgyártásban használatos vágófolyadékok összetétel változására is.

Total breaks new ground on the health, safety and environment front. The appearance of the new requirements also influenced the change in the composition of cutting fluid used in machine construction.

A TOTAL SA több mint 130 országban, köztük hazánkban is, leányvállalatokon keresztül közvetlen kapcsolatot tart vevőivel. Magyarországi leányvállalata, a TOTAL LUBRICANTS HUNGARY KFT, több aktivitással rendelkezik, ipari és közlekedési kenőanyagok, speciális folyadékok (oldószer, bitumen, repülőgép üzemanyagok, és speciális adalékok).

Az ipari kenőanyag üzletág minden felhasználói szegmensre rendelkezik folyamatos fejlesztésű általános és speciális kenőanyagokkal, illetve helyi szolgáltatásokkal. A kenőanyag fejlesztések célja a környezet, egészség védelme, energia hatékonyság növelése, szigorodó gépgyártói előírásoknak való megfelelés, gyártási folyamatok költséghatékonyságának folyamatos javítása.

A TOTAL csoport alapfilozófiája szerint elsődleges prioritást élvez a környezet, egészség és biztonság védelme. Minden új kutatási eredmény, amely a termékek összetevőivel kapcsolatosan káros hatásokat tár fel, szinte azonnal fejlesztési folyamatokat indít el a kutató központokban, hogy mielőbb helyettesíteni tudjuk a változások miatt veszélyessé, ártalmassá nyilvánított összetevőket, ezáltal a késztermékeinket felhasználó baráttá téve.

Az elmúlt időszakban, és a közeli jövőben is folyamatosan változások várhatóak, egyre szélesebb körben, illetve időközben életbe lépnek a káros hatások csökkentése érdekében bevezetési határidővel ellátott szabályozások is, amelyek előírják a veszélyes termékek módosított veszélyességi kategóriáit is valamennyi cimkén, biztonsági adatlapon, termékdokumentációkban.

A hosszabbra nyúlt bevezetőt követően szeretném cikkünkben bemutatni az elmúlt időszakban a fejlesztéseknek köszönhető megújult termékcsaládjaink tulajdonságait, a fejlesztések előnyeit.

Ebben a cikkben egy témacsoport köré foglaltuk össze fejlesztési erőfeszítéseink eredményeit, nevezetesen a forgácsoló üzemek biztonságosabb működtetését célzó termékcsaládjainkat: vágóolajok, hűtő-vágó emulziók, és a felhasználókat segítő folyadékkezelési szolgáltatásunk.

Elsőként a vágóolajok területén végrehajtott fejlesztést szeretnénk bemutatni.

Hagyományosan Group1 bázisolaj alapú a piacon hagyományosan elterjedt vágóolaj alapolaj. Korábban is ismert volt az aromás összetevők káros hatása, melyet rákkeltő összetevőként azonosítottak. Előírássá és alapkövetelménnyé vált az IP 346 vizsgálattal mért 3% alatti DMSO (policiklikus aromás tartalom), mely az ásványolaj termékek biztonsági adatlapja, 3.2 pontjában külön feltüntetésre került: „Ásványolajat tartalmazó termék, az IP 346 szerint mért DMSO kivonat kevesebb 3%-nál.”

A CONCAWE tanulmány publikálta (Concawe riport: 94/51), hogy az aromás tartalom mellett van egy olyan összetevő, a benzopirén (BaP), melynek kismértékű jelenléte nagyobb mértékű daganatos megbetegedést okozott az állatkísérletekben.

Egereken vizsgálták az alkalmazott olajok okozta bőrbetegség kialakulását. Ha 0.03 ppm alatti volt a BaP tartalma az olajnak => alacsony megbetegedési arány volt mérhető egereken, ha 3 ppm BaP tartalom feletti arány esetén az egerek több mint 50%-nál rákos elváltozás volt tapasztalható.

1. ábra. Különböző bázisolajok benzopyrén (BaP) tartalma

  • A TOTAL úgy döntött, a teljes termékcsalád alapolaját lecseréli hidrokrakkolt bázisolaj alapú termékekre. Az egészségre gyakorolt pozitív hatások mellett számos más előnyt is hozott a bázisolaj lecserélése a termékekben:
  • Megnövelt oxidációs stabilitás: Köszönhetően a kevesebb telítetlen szénhidrogén tartalomnak
  • Jobban megfelel ez egészség és biztonság követelményeinek: Köszönhetően a kevesebb aromás tartalmának (szinte mentes) Néhány poliaromatikus összetevő rákkeltő lehet, vagy rákkeltő molekula kialakulását segíti elő, mint pl. benzo(a)pyrene
  • Alacsony párolgás, kevesebb fogyás, kevésbé habzik, jobb szűrhetőség: Köszönhetően a kevesebb fajta molekulának

A VALONA HC sorozat továbbfejlesztett, forradalmi műszaki paraméterekkel rendelkezik. Ezek az olajok olyan jelentős finomításon mennek keresztül, amely módosítja az összetevők tulajdonságait és az alábbi előnyöket nyújtják.

2. ábra. HC olajok előnyei

A vágófolyadékok folyamatosan szennyeződhetnek a megmunkáló gép más kenőanyagával, az egyik legjellemzőbb és legnagyobb mértékű olajszennyeződés a hidraulika rendszerből érkezik.

3. ábra. VALONA HC összehasonlítás

Szintén új fejlesztés a vágóolajokéval megegyező hidrokrakkolt alapolaj bázissal rendelkező többfunkciós termékünk, az AZOLLA MULTI 32 HC.

A hidraulika rendszerben való működtetés mellett használható vágóolajként is menetmetszés, marás, fúrás, esztergálás műveletekre. Detergens adalékolásának köszönhetően tisztán tartja a hidraulika rendszert és hosszú élettartammal rendelkezik.

Jól összefér a TOTAL termékpaletta szerszámgép (DROSERA) és hidraulika (AZOLLA) olajaival.

Megújuló alapolajból készült új, nagyteljesítményű vágóolajunk a VALONA MS 7010 BIO.

Biológiailag lebomló, benzopirén PaB mentes, magas lobbanáspontú és oxidációs stabilitású, alacsony illékonyságú, nem habzó és ködképződés mentes, kiváló kopásgátlást biztosító termék. Kiváló választás a nagysebességű, nagy teljesítményű alkalmazásoknál, könnyű forgács leválasztást tesz lehetővé és jelentősen megnöveli a szerszámélettartamot. Mikro kenőként is jól használható.

4. ábra. VALONA HC sorozat

Második fő jellemző megmunkáló folyadéktípus forgácsolásnál a vízben oldható, hűtő-vágó emulziók. Itt is több összetevő került fel a veszélyességi listára, amelyek hatékony védelmet nyújtanak a biológiai fertőzöttség ellen, de az egészségre szintén vannak káros hatásai. A TOTAL a dolgozók védelme érdekében új termékek bevezetését kezdte meg, melyek a mikro emulziók családjába tartoznak.

3 teljesítményszint, elsősorban acélok, acél öntvények megmunkálására.

A megújult SPIRIT termékcsalád (3000, 5000, 7000) magas teljesítményszintű, felhasználó barát termékekből áll. Nem tartalmaznak bórt, formaldehidet, klór és szekunder amin összetevőket.

A SPIRIT 3000: egy új, vízben oldható vágófolyadék köszörülésre és általános megmunkálásokra.

Elsősorban acélöntvények, lágy és közepes keménységű acélok megmunkálására fejlesztve.

5. ábra. SPIRIT 3000

A SPIRIT 5000: egy új emulzió, mely optimalizált általános megmunkálásra és köszörülésre.

Elsősorban acélöntvények, acélok és aluminium ötvözetek megmunkálására fejlesztve.

6. ábra. SPIRIT 5000

A SPIRIT 7000: A technikai tulajdonságait kifejezetten a nehéz megmunkálásokhoz, és kemény fémekhez alakították ki.

7. ábra. SPIRIT 7000

Szolgáltatás szükségessége:

A normál üzemi körülmények mellett folyamatos külső szennyeződés éri a vágóemulziókat. Gépolajok, biológiai szennyeződés, különböző vízminőségekből adódó sótartalom, stb. Amennyiben az üzemek nem fordítanak megfelelő gondos kezelést az emulzió állapotok felügyeletére, kezelésére, előbb utóbb rendszeressé válhatnak különböző panaszok, mint pl. rossz szag, koszos gép, irritáció. A hatékony kezeléshez használatos újabb kemikáliák, adalékok tovább növelhetik az erre érzékeny dolgozók irritációs problémáit.
A fenti körülmények elkerülése érdekében cégünk a szerviz csapat rendszeres jelenlétével tud hozzáadott értékű szolgáltatást biztosítani a rendszeres kontrollal és a szakszerű beavatkozásokkal.
A komplett szolgáltatás, felhasználóbarát, nagy teljesítményű termékek, hozzáértő folyadékkezeléssel együtt biztosítják, hogy partnereink versenyképessége folyamatosan javuljon a gép és alkatrészgyártó iparágban, mivel további megtakarításokat tudnak elérni a folyamatok folyamatos optimalizálásával és javításával.
Az alábbi főbb tevékenységeket tudjuk elvégezni a vevői igényekhez igazítva:
– telepített Fluid Management, mely a folyamatokat A-tól Z-ig lefedi;
– eseti és rendszeres géptakarítások (speciális, egyedileg kifejlesztett fertőtlenítő eljárással);
– eseti vagy rendszeres folyadék és gépállapot ellenőrzés (koncentráció-, pH-, vízkeménység-, vezetőképesség mérés, gomba-baktérium teszt elvégzése, igény szerint labor vizsgálatot is végzünk)
– minden adat és információ online rendszerbe kerül, mely 0-24 órában hozzáférhető.

8. ábra. Kezelőbarát összetétel

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
Listván Róbert
műszaki menedzser