Get Adobe Flash player

Listván Róbert
műszaki és export manager
TOTAL HUNGARIA Kft.

 

A gépgyártók berendezései egyre szigorúbb követelményeknek kell, hogy megfeleljenek a termelékenység növelése érdekében. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően az olajhőmérséklet és nyomás növekedése, a tartályméretek csökkenése az olaj nagyobb elhasználódásához vezet. A karbantartási műveletek a megbízhatóság növelésére fókuszálnak.

The operating conditions of the machines in industry have become more severe in order to improve productivity.This evolution manifests itself by an increase in temperatures and pressures of the oil, the decrease in thedimensions of installations which have consequences on the lubricant. Maintenance operations then becomeessential to maintain an acceptable level of reliability.

 

Az iparban a gépek működési körülményei tovább szigorodtak annak érdekében, hogy a termelékenységet növelni lehessen. Ezek a fejlődések magukkal hozták, hogy nőtt az olaj hőmérséklete, nyomása, és ugyanakkor csökkentek a berendezések méretei, amelynek a kenőanyagra vonatkozóan is hatásai lettek.

A karbantartási műveletek elsősorban a berendezés biztonságos üzemelését célozzák.

A CLEANER F és V termékek arra lettek kifejlesztve, hogy az erősebb elhasználódást okozó körülmények miatt keletkező lerakódásokat hatékonyan el lehessen távolítani a rendszerből.

Tisztítás szükségessége

A berendezés élettartama során a kenőanyag összetevők oxidálódnak, az adalékok átalakulnak, a szénláncok oxidálódnak a magas hőmérsékleten (kokszosodás), és más szennyezők is iszapszerű lerakódásokat képeznek.

Következésképpen ezek a jelenségek:
l Lakkosodás kialakulásához vezetnek: a lakkosodás (rendkívül nehezen eltávolítható szennyeződés) egy szilárd bevonatként rátapad a fémfelületekre.
l Az olaj öregedéséből, elhasználódásából származó összetevők: tovább gyorsítják az öregedési folyamatot még több lerakódás képzésével, ezért elkerülhetetlen a cirkulációs rendszerek rendszeres tisztítása.
l Szűrők eldugulása: A szűrők eldugulásának mértéke függ az olajban levő lerakódások mértékétől. A lerakódások mértéke a gép öregedésével növekszik, ezáltal a szűrő szerviz élettartama csökken.

Rendszertisztítók

 

total1

 

a) Viszkozitási fokozatok, és alkalmazásuk

A CLEANER F és a CLEANER V egyaránt nagyon hatékony detergens folyadékok hogy felhígítsák az olaj kiválásait a tartályban.

Azért, hogy a rendszertisztító folyadék megfeleljen a legtöbb alkalmazáshoz, 2 viszkozitási fokozat lett kifejlesztve:
CLEANER F (folyékony): Ez a termék 52 cst viszkozitású, hogy megfeleljen az ISO VG 32 és 68 közötti viszkozitású olajokhoz:
o Hidraulika rendszerek.
o Hőközlő rendszerek.

Ne használja a CLEANER termékeket turbinákban!

CLEANER V (Sűrűbb): Ez a termék 174 cst viszkozitású, megfelel az ISO VG 150 és 320 viszkozitási fokozatokhoz való használatra:
o Hajtóművek
o Papíripari gépek

Figyelem! Ez a termék nem használható, mint a detergens tulajdonságok javítására szolgáló adalék, mivel a tömítésekkel való összeférhetősége alacsonyabb szintű.

Ne használja üzemszerűen a CLEANER terméket, mint detergens adalékot!
(Csak rendszertisztításra ajánljuk, 24-48 óra használat.)

b) Hatékonyság

A CLEANER egy rendkívüli hatékonyságú termék, amint ez látható az alábbi fotókon is:

Példa 1: Elosztó egység

 

total5
Példa 2: Olajtartály

 

total6

Hogyan használjuk?

A CLEANER termékeket bele kell keverni a használt olajba, az alábbi folyamat szerint:
– Keverje be a CLEANER F vagy CLEANER V terméket (a használt olaj viszkozitásának megfelelő terméket) a használt berendezés olajába, 10% a teljes töltet mennyiségéhez képest. Az arány növelhető a belső dugulások és az elvárt tisztasági szint eléréséig.
– Működtesse a cirkulációt üzemi hőmérsékleten (ha lehetséges), max. 48 órán keresztül. Figyelem! Fennáll a lehetősége, hogy hosszabb idejű működtetés esetén a CELANER termék reakcióba lép a tömítésekkel!
– Cserélje le teljesen az olajat.
– Öblítse át a rendszert. Ez a lépés nagyon fontos, hogy ne maradjon a CLEANER maradéka az új olajban, mert ronthatja az új olaj vízelváló képességét. Már 0,1% CLEANER szennyeződésnél az olaj nem válik el a víztől.
– Töltse fel a gépet az új olajjal.

A megfelelő olajcsere folyamat végrehajtása növeli a berendezés élettartamát, az újonnan betöltött kenőanyag olajcsere periódusát, és javítja a termelékenység biztonságát, csökkentve a váratlan meghibásodások gyakoriságát.

Értékesítő mérnökeink személyes tanácsadással, az Önök üzemében segítenek a működési körülményeknek, helyi adottságoknak legjobban megfelelő kenőanyagok ajánlásában, és kenéstechnikai megoldások, folyamatok alkalmazásában.