Get Adobe Flash player

biztonsagi

A Festo „e” elvárt biztonsági szintű MS szelepei már jól beváltak a legmagasabb igények esetében is. Azonban nem minden géphez vagy berendezéshez kell ilyen magas biztonsági szintű vészlekapcsoló szelep. Új termékként rendelkezésre állnak a “c” elvárt biztonsági szintű (Performance Level), nagy leürítési teljesítményű és igen kedvező árú MS6-SV és MS9-SV biztonsági szelepek.
Az MS6-SV-C és MS9-SV-C biztonsági szelepek fő funkcióit egy elektromos bekapcsoló szelep és egy nyomásfelfuttató szelep kombinációja valósítja meg. Ezek az MS moduláris rendszerbe illeszkedő egységek nagy nyomásfelfuttató-és leürítő áramlást igénylő alkalmazásokban, közepes biztonsági elvárások mellett alkalmazhatók. Az MS6-SV-C és MS9-SV-C biztonsági szelepeket maradó nyomás nélküli leürítés és szabadon beállítható nyomás átkapcsolási pont jellemzi.

A beépített nyomásfelfuttató funkció révén elkerülhetők a berendezés alkatrészeinek indításkor előforduló, nem várt mozgásai. Ezek a biztonsági szelepek teljesítik a DIN EN ISO 13849-1 szabvány szerinti SRP/CS 1-es kategória, “c” elvárt biztonsági szint követelményeit. Az MS6-SV-C és MS9-SV-C biztonsági szelepek alacsony kapcsolási gyakoriságú alkalmazásokhoz is megfelelőek, mint például a vészkikapcsoló nyomógomb, fényfüggöny vagy ajtózár működése utáni leürítés. Az MS6-SV-C standard névleges átáramlása 5700 l/perc, leürítési kapacitása 7 600 l/perc. Az MS9-SV-C standard névleges átáramlása 16 500 l/perc, leürítési kapacitása 20 500 l/perc.

www.festo.hu