Get Adobe Flash player

Az ISCAR új HSM (high speed milling �gyors forgácsolás) marócsalád állítható szármarói és síkmarói növelik az alumínium, a nemfémes anyagok, az öntöttvas és az edzett acél forgácsolását az autóiparban és a repülőgépiparban egyaránt.
A dinamikusan kiegyensúlyozott marók kifejezetten PCD vagy CBN lapkákhoz valók, amelyeknek védik a lapkák éleit és kiváló felületminőséget nyújtanak. Ezek a marók illeszkednek a standard HELIMILL keményfém lapkákhoz.
A szármarók és a síkmarók egyaránt rendelkeznek belső hűtéssel, amely lehetővé teszi a maró elülső részének hűtését, valamint javítja a forgácseltávolítást és csökkenti az élrátét képződés lehetőségét.
A marókon lévő lapkafészkek flexibilis hátsó ütközővel rendelkeznek, amelyeket egy-egy dőlt csavarral lehet beállítani. Ez lehetővé teszi a vágóél 0.002 mm-en belüli axiális pozícionálását.
A szármarók E90AD megnevezéssel HSK A63-as befogóval érhetők el négyféle átmérőben 25-50 mm-ig. A síkmarók F90AD megnevezéssel 50-80 mm-es átmérőben szintén négyféle méretben érhetők el.
A HELIMILL keményfém lapkák használata során az állítható HSM maró hihetetlenül sima vágást biztosít az alacsony forgácsolóerő mellett. A HELIMILL lapkák spirális vágóéle olyan lágyan dolgozik, mint amikor egy olló elvág egy papírt. Mindez csökkenti a vágóélen ébredő erőket.