Get Adobe Flash player

 Rexroth-vezérlés a 2009-es NoAE Innovációs Verseny egyik győztese Teljes csavarozási folyamatokat vezérel az IEC61131 PLC

A Rexroth vitte el a 2009-es NoAE (Network of Automotive Excellence) Innovációs Verseny 30 díjának egyikét. A „Hatékony és rugalmas termelés” kategóriában tíz újító megoldást díjaztak. A 20 országból érkező több mint 380 benevezett innováció közül szakértő zsűri választotta ki a Rexroth – IEC61131 szerinti PLC csavarozóvezérlőbe integrálására vonatkozó – ötletét. Minden díjnyertes elképzelés a jelentős mértékű vásárlói haszon révén tűnik ki, és az autógyártás területén alkalmazható nagy potenciállal rendelkező megoldást nyújt.

A Rexroth 350-es csavarozórendszere IEC61131-nek megfelelő integrált PLC-vel ellátott vezérlést kínál. Az IEC61131 környezet közvetlenül az aktuális csavarozóállomáshoz kapcsolódva lehetőséget ad a folyamat minden lépésének standard programozására. „A logika integrációja most először teszi lehetővé a vevők számára a munkaállomások egyetlen csavarozóvezérléssel történő teljes automatizálását. Ez kevesebb elemet, valamint az installáció és az energiafogyasztás területén jelentkező megtakarításokat eredményez.” – állítja Heiko Schwindt, a Rexroth csavarozástechnika termékdivízójának felelőse. Az integrált PLC-nek és az egységes, IEC61131 szerinti programozhatóságnak köszönhetően egyszerűvé és gyorssá válik a már létező rendszerprogramok másik állomáson történő újrafelhasználása.
A Rexroth alkalmazáshoz illeszkedő firmverrel ellátott, teljes automatizálási rendszereket kínál a céliparágaknak. A hajtás-, vezérlő- vagy PC-alapú vezérlési rendszerarchitektúrák teljesítménye és funkciója speciális gépezetek vagy sorok igényeire méretezhető. Az emberek és a berendezések optimális védelmére szolgáló valamennyi biztonsági funkció integráltan van jelen a Rexroth-hajtásokban és -vezérlésekben. A Rexroth energiahatékony hajtás- és vezérlési rendszerei lehetővé teszik a működtetés összköltségének csökkentését.

A NoAE a Német Gazdaságügyi és Technológiai Minisztérium Németországi Kompetenciahálózatának (Kompetenznetze Deutschland) nemzeti autóipari partnere. A Német Szövetségi Köztársaság gazdaságügyi és technológiai minisztere, Dr. Karl-Theodor zu Guttenberg a NoAE Innovációs Verseny 2009 védnöke.

További felvilágosítás:

Czumbel László
Bosch Rexroth Kft.
Electric Drives and Controls
Tel: + 36 1 422-3242
Fax: +36 1 422-3205
E-mail: laszlo.czumbel@boschrexroth.hu
www.boschrexroth.hu